Wykonanie
Składniki:polędwiczka wieprzowa długa2 łyżki płynnego
miodu2 -3 łyżki
masładużo
pieprzu i odrobina
soliser pleśniowy z niebieską pleśnią
bagietkagruszka pokrojona w plastry
Przygotowanie:Polędwiczkę myję , osuszam, oczyszczam i kroję w cienkie plastry. Następnie obficie je posypuje zmielonym
pieprzem i odrobiną
soli.
Masło rozpuszczam na patelni, wkładam
polędwiczki i dodaję 2 łyżki
miodu, dobrze mieszam i smażę aż będą ładnie przypieczone i miękkie w środku.
Bagietkę kroję na plastry. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i chwilę podpiekam, następnie wyjmuję i układam na nich plastry
sera pleśniowego, wkładam ponownie do piekarnika i czekam aż
ser się rozpuści.Na grzankach z
serem układam plaster
polędwiczki a nim pokrojoną w plastry
gruszkę i gotowe.Smacznego :)