Jakiś czas temu przygotowałam ciasto marchewkowe ( w kokilach) wg. przepisu Ewy z bloga Ewa kuchennie (klik).Tym razem także wykorzystałam przepis Ewy, ale zwiększyłam proporcję i zmieniłam przyprawy .p.s skoro robię to ciasto po raz drugi to mogę Was zapewnić, że jest pyszne !!!!Składniki:1 szklanka startej na grubych oczkach marchewki1 szklanka mąki3/4 szklanki cukru1/4 szklanki cukru trzcinowego2 jajka1 łyżeczka sody10 łyżek olejupół szklanki płatków migdałów1 łyżeczka przyprawy do dań słodkich ( w młynku Kamis)cukier puder ( firmy Kupiec)sok wyciśnięty z pomarańczyPrzygotowanie :Jajka miksuję z cukrami, dodaję olej.Nie przerywając miksowania dodaje mąkę, sodę i przyprawę do dań słodkich.Dodaję marchewkę i migdały - dokładnie mieszam.Ciasto przekładam do sylikonowej formy ( keksówki).Wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 45 minut.Gdy ciasto przestygnie, przygotowuje lukier : cukier puder mieszam z sokiem z pomarańczy.Polewam ciasto lukrem.I gotowe :)Przyprawa do dań słodkich idealnie pasuje do tego ciasta.Skład :