ßßß
Składniki :6 białek300 g drobnego cukru1 łyżeczka octu z białego wina1 łyżeczka mąki ziemniaczanej400 ml śmietany 30 % ( najlepiej płynnej)cukier puderowocePrzygotowanie :Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę.Dodaję po łyżce cukru, nie przerywając miksowania.Dodaję ocet oraz mąką ziemniaczaną i ponownie miksuję.Na papierze do pieczenia rysuję okrąg o średnicy 21 cm.Układam pianę w okręgu, zgarniając boki do góry.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 130 stopni , po 5 minutach - zmniejszam temperaturę do 100 stopni i piekę 3 godziny.5 -10 min po wyłączeniu piekarnika uchylam lekko drzwiczki i studzę bezę przez ok 40 minut.Kontynuuje studzenie po za piekarnikiem około 30-40 minut.Śmietanę ubiłam na sztywno, dodałam 2 płaskie łyżki cukru pudru.Ubitą śmietanę wyłożyłam na bezę , ułożyłam owoce opruszyłam cukrem pudrem.I gotowe :)Źródło przepisu : (klik)Moje rady odnośnie pieczenia Pavlovej :