Wykonanie
Brownie Pierre'a HerméSkładniki :145 g
gorzkiej czekolady260 g
masła o temperaturze pokojowej4
jajka o temperaturze pokojowej1 i 1/4 szklanki
cukru1 szklanka
mąkipół szklanki drobno posiekanych
orzechów laskowych ( w oryginale
orzechy włoskie)Przygotowanie :
Czekoladę rozpuszczam na parze i odstawiam by lekko przestygła.
Masło ubijam mikserem na najniższych obrotach tak by powstał krem.Dodaję
czekoladę, mieszam.Dodaję po jednym
jajku nie przerywając mieszania.Dodaję
cukier,
mąkę i
orzechy.Blachę lub tak jak u mnie tortownicę smaruję
masłem i wykładam papierem do pieczenia.Wylewam ciasto do formy, wygładzam powierzchnię.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni , piekę około 35 minut.I gotowe :)