ßßß
- 2 kg wieprzowiny- 1/2 kg cebuli- 1 ząbek czosnku- 5 obranych pomidorów (u mnie 1,5 opakowania koktajlowych pomidorków)- 5 papryk- 2 łyżki słodkiej papryki- 1/2 łyżeczki pieprzu- 1 łyżka soli- 1 łyżka bulionu w proszku- szczypta tymianku- liść laurowy- 2 kiełbaski- kawałek słoniny- sól- 1 łyżka mąki kukurydzianejPosiekaj czosnek, pomidory i paprykę. Cebule i kiełbaski pokrój na kawałki. Na pokrojonej słonince podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż, aż zrobi się jasne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj czosnek, pomidory, paprykę, sól, bulion, liść laurowy i paprykę w proszku. Wymieszaj i zalej wodą. Gotuj 45 minut na małym ogniu, aby gulasz lekko bulgotał. Od czasu do czasu mieszaj i wlewaj wodę, jeśli potrzeba. Spróbuj, czy mięso jest miękkie - jeśli nie, gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami wody, wlej do gulaszu, gotuj 20 sekund, mieszając. Dodaj kiełbasę i tymianek. Zgaś ogień, gulasz przykryj, odstaw na 10 minut. Podawaj z wiejskim chlebem.źródło: Pascal Brodnickipiątek, 21 marca 2008, adrijahpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBack