ßßß Cookit - przepis na CZOSNKOWO - PAPRYKOWE UDKA

CZOSNKOWO - PAPRYKOWE UDKA

nazwa

Wykonanie

« Złociste udka Dukan
Budyń bez skrobi Dukan »
Obiad dla tych, których nabiał na pieczonym kurczaku odstrasza. Bardzo prosty i szybki. Udka wychodzą zaskakująco soczyste.
(Dukan, faza I)
składniki na 1 porcję:
- 2 podudzia z kurczaka
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżka ostrej mielonej papryki
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
Z kawałków kurczaka zdjąć skórę. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, ułożyć podudzia. Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i wysmarować nim mięso. Posypać mieszanką papryk. Zapiekać ok 30 minut w 180°C. Polać wytopionym sosem.
czwartek, 15 kwietnia 2010, adrijah
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .
Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)
Dziękuję :)
A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .
TrackBack
Komentarze
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2010/04/Czosnkowo-paprykowe-udka.html