Wykonanie
Zachciało mi się ciasta. Najlepiej z coca-colą, bo muffiny były super. Nigdy nie robiłam zebry, a chciałam spróbować, więc gdy trafiłam u
Atiny na zebrę z coca-colą, musiałam spróbować :) Jest fantastycznie puszysta i wilgotna. Pyszna i efektowna.
składniki:- 5 jaj- 1 szkl
cukru- 1 szkl coca - coli- 1 szkl
oleju- 2 szkl
mąki + 2 łyżki- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 2 łyżki
kakaoJaja ubić z
cukrem. Dodać colę,
olej, resztę składników i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki
mąki, a do drugiej
kakao. Na środek nasmarowanej
olejem (lub wyłożonej papierem do pieczenia) tortownicy nakładać na przemian 2 łyżki jasnego i 2 łyżki ciemnego ciasta. Piec w temperaturze 170ºC przez około 1 godzinę.