Wykonanie
Z okazji, że akurat wyjątkowo mam w domu
chałkę, postanowiłam wykorzystać jeden z kilku przepisów jakie mam na
chałkę lekko przerobioną ;) Jest ciepła, miękka, rozpływająca się, choć skórka może być lekko chrupiąca. Pyszne śniadanie, bez
kawy z mlekiem (i szczyptą
cynamonu) nie mogło się obejść
składniki:-
chałka-
mleko-
cynamon-
cukier (najlepiej brązowy)-
masło do smażeniaRoztopić
masło na patelni.
Chałkę pokroić w grube kromki.
Mleko wymieszać z
cynamonem i
cukrem. Maczać
chałkę w mieszance i wrzucać na patelnię. Smażyć do zrumienienia z obu stron.Uwagi:Jeśli się nie
doda do
mleka cynamonu i
cukru, można właśnie
cukrem posypać już usmażone kromki
chałki robiąc chrupiącą skorupkę albo po prostu polać
miodem.