ßßß Cookit - przepis na CYNAMONOWA SMAŻONA CHAŁKA

CYNAMONOWA SMAŻONA CHAŁKA

nazwa

Wykonanie

Z okazji, że akurat wyjątkowo mam w domu chałkę, postanowiłam wykorzystać jeden z kilku przepisów jakie mam na chałkę lekko przerobioną ;) Jest ciepła, miękka, rozpływająca się, choć skórka może być lekko chrupiąca. Pyszne śniadanie, bez kawy z mlekiem (i szczyptą cynamonu) nie mogło się obejść
składniki:
- chałka
- mleko
- cynamon
- cukier (najlepiej brązowy)
- masło do smażenia
Roztopić masło na patelni. Chałkę pokroić w grube kromki. Mleko wymieszać z cynamonem i cukrem. Maczać chałkę w mieszance i wrzucać na patelnię. Smażyć do zrumienienia z obu stron.
Uwagi:
Jeśli się nie doda do mleka cynamonu i cukru, można właśnie cukrem posypać już usmażone kromki chałki robiąc chrupiącą skorupkę albo po prostu polać miodem.
Źródło:http://redandpale.blox.pl/2008/02/Cynamonowa-smazona-chalka.html