Wykonanie
Domowy
słodycz to w moim wykonaniu rzadkość, jednak czasem i
słodycz popełniam w przypływie weny twórczej i w ramach "rozwoju osobistego"...Wyszło całkiem słodkie... i kruche... Spróbujcie.Składniki:- 2.5 szklanki
cukru- 2 szklanki
mleka 3.2%- 20g
masłaWykonanie:Do rondelka wsypać
cukier i zalać
mlekiem. Gotować na małym ogniu często mieszając, do momentu, aż całość nabierze karmelowego koloru i będzie konsystencji
śmietany (ja gotowałam ok. 1h, ale podobno można zrobić w 30 minut).Następnie dodać
masło i dokładnie wymieszać.Przelać do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia lub dokładnie wysmarowanego
masłem. Odstawić do wystygnięcia (najlepiej na całą noc). Pokroić w prostokąty dowolnej wielkości.Gotowe. Smacznego.