Składniki1 i 1/3 szkl. mąkipół torebkiproszku do pieczenia1 i 1/3 szkl. cukru1 cukier waniliowypłaska łyżeczka soli3 płaskie łyżeczki cynamonu3 średnie marchewki1 szkl. oleju4 jajkagarść posiekanych orzechów lub migdałówtłuszcz do formyPrzygotowanieW misce wymieszać wszystkie suche składnikiN astępnie doda jemy olej i miesza my wszystko łyżką.Dodawać po jednym jajku i mieszać mikserem do momentu połączenia się składników.Na koniec dodać startą na drobnej tartce marchew oraz drobno pokrojone orzechy (lub migdały). Dobrze wymieszać.Wylać na formę wysmarowana tłuszczem . Można ułożyć na wierzch kawałki plastrów jabłka lub innych owoców.Piec w temperaturze 170 stopni C około 1 godziny. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i posypać cukrem pudrem.Smacznego!