ßßß
Składniki (porcja na 2 kielichy po 400ml każdy):baza:1/2 galaretki agrestowej1/2 galaretki wiśniowej1/2 galaretki pomarańczowej1/2 galaretki cytrynowejdodatki:biszkopty, lody, bita śmietana, owoce, dekoracje cukiernicze, ciasta, herbatniki itp.Przygotowanie:Przygotowujemy 1/2 galaretek (czyli na 250ml wody) według instrukcji na opakowaniu i czekamy aż ostygną. Naczynia, w których będziemy podawać deser najlepiej włożyć puste do lodówki aby się schłodziły. Jedną z galaretek wlewamy do pucharka i wkładamy z powrotem do lodówki. Kolejne wlewamy zaraz po tym jak poprzednia lekko stężeje (nie musi być bardzo zwarta). I tak układamy kilka warstw, a na końcu, chwilę przed podaniem dowolnie przyozdabiamy.Smacznego:)