ßßß
Składniki (porcja na 1os):1 filiżanka makaronu (ja użyłam farfalle)2 ząbki czosnkupietruszka*ziarna słonecznikaoliwa z oliwek* Najlepiej jeśli hodujesz pietruszkę w doniczce, lub kupisz świeżą, jeśli jednak nie masz takiej możliwości za każdym razem (np. brak dobrego doświetlenia w kuchni bądź kiepski asortyment sklepowy), świeżą pietruszkę pokrój drobno, wsyp do pudełeczka i włóż do zamrażalnika i korzystaj z niej w każdej chwili.
Przygotowanie:Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój drobno czosnek i pietruszkę. Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzuć czosnek, a po chwili słonecznik. Gotowy makaron wrzuć na patelnie (plus 1-2 łyżki wody od gotowania) i wymieszaj ze wszystkim dodając jeszcze odrobinę oliwy i zioła.Voilà!