ßßß Cookit - przepis na Andruty z kajmakiem i powidłami

Andruty z kajmakiem i powidłami

nazwa

Wykonanie

Najczęściej czekoladowo- lub kajmakowo- śliwkowe. Są świetne nie tylko ze względu na smak, ale też szybkość i prostotę wykonania. Najlepsze na upalne dni, gdy na nic nie mamy siły, a coś słodkiego by się zjadło ;)
6 blatów wafli tortowych
200 g masy krówkowej
250 g powideł śliwkowych lub dżemu porzeczkowego
odrobina ekstraktu waniliowego
Powidła wymieszać z ekstraktem waniliowym, posmarować 1/3 porcji blat waflowy, potem smarować kolejno częścią kajmaku i powideł. Potowe wafle najlepiej chłodzić obciążone deską do krojenia przez kilkadziesiąt minut. Kroić w szerokie paski, kwadraty lub trójkąty. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/08/najprostsza-sodycz.html