Wykonanie
Kajmak to jeden z moich ulubionych smaków, dlatego też przepadam za tymi
wafelkami.Mają jeszcze jeden ogromny plus - przygotowuje się je dosłownie w 5 minut.Niestety... równie szybko znikają ze stołu. ;)
Składniki:opakowanie
wafli1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego, lub gotowa masa krówkowamały słoiczek
powideł śliwkowychWykonanie:Masą kajmakową smarować
wafle (
mleko w puszce należy gotować przez 3 godziny, dopiero przestygnięte otworzyć). Do tej
pory byłam zwolenniczką przygotowywania masy w domu, ponieważ gotowe masy zwyczajnie mi nie smakowały, tak jak gotowana z
mleka, ale w końcu znalazłam taką , która smakuje niemal identycznie. To masa firmy Gostyń, jeśli taką znajdziecie to polecam.Jedną warstwę
wafli posmarować powidłami śliwkowymi.Jeśli lubicie
wafle chrupkie, to właściwie są gotowe, można je kroić, a jeżeli wolicie miękkie - połóżcie na wierzchu
wafli deseczkę kuchenną i odczekajcie kilka godzin.