ßßß Cookit - przepis na Bread pops

Bread pops

nazwa

Wykonanie

Bread pops brzmi smaczniej, niż tosty na patyku, więc tak też je nazwałam. Małe lodówkoczyściki- możemy do nich włożyć wszystko, co zbędnie w lodówce, jak na przykład: bardzo dojrzałe warzywa, końcówki wędlin, sery żółte, pleśniowe, topione. Świetnie pasuje do nich sos czonskowy czy ketchup.
Składniki na 8 sztuk:
4 kromki czerstwego pieczywa
2 plastry sera
kawałki dojrzałych warzyw (np. pomidor, papryka)
końcówki wędlin
Na 2 kromki położyć ser, warzywa i wędlinę. Zapiekań 2- 3 minuty w kanapkownicy (tostetrze, opiekaczu). Tosty podzielić na 4 części, nadziać na patyczki, gdy ser jest jeszcze gorący. Smacznego!
Mam nadzieję, że moje małe co nieco zachęci Was do "recyklingu" żywności. Więcej o akcji przeczytacie tutaj .
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/04/bread-pops.html