Wykonanie
Ostatnio same przepisy na
figę, tylko dlatego, że zaopatrzyłam się w większą ilość i testuję w jakiej wersji
figa najlepiej smakuje :)Składniki:
pieczywoser w paprykowej
przyprawiefigaOgniste
pomidorki ETERNOPrzyrządzanie:Pokroić
figi na plastry.
Pieczywo wsadzić do tostera i zrobić złociste tosty.
Pokroić
ser (możecie wykorzystać ulubiony
ser: pleśniowy, biały, topiony. Ja zaopatrzyłam się w przepyszny
ser na targach zdrowej żywności w Łodzi.
Ułożyć na kanapkach plastry
figi.
Na każdym toście ułożyć pomidorek ze słoika, pozwolić by
syrop delikatnie rozlał się po kanapce.
Zjadać najlepiej popijając pyszną
herbatą z
pigwą do
herbaty ETERNO .
To jest smaczne, a dowód obok:Oczywiście dodaję do akcji:
Figa (nie tylko) z
makiem!