Wykonanie
Kocham
czosnek. A
brokuły też są niczego sobie.
Czosnek mam w domu zawsze.
Brokuły miałam tak przy okazji. Złożyło się też szczęśliwie, że w gazetce: "Przyślij przepis. Krzyżówki" znalazłam taką oto propozycję na pastę kanapkową. Zastrzegam, że przy takiej ilości
czosnku jej jedzenie lepiej zostawić sobie na dni wolne od pracy...jeśli wiecie o czym mówię ;)- jeden
brokuł- 4 ząbki
czosnku- 2 łyżki
musztardy francuskiej- 2-3 łyżki
majonezu-
pieprz ziołowyBrokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Wystudzone różyczki
brokuła rozdrabniamy widelcem, łączymy z
czosnkiem a następnie dodajemy
majonez,
musztardę, doprawiamy
pieprzem do smaku i gotowe.Smacznego!