Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pomidorowa z wkladkąMazurek Kajmakowy »Następny Mazurek tak mi się spodobało , że mam chęć na zrobienie jeszcze jednego Mazurka.Ciasto :400 gram
mąki250 gram
margaryny1 szklanka
cukru5
żółtek1 łyżeczka
proszku do pieczeniaDekoracja mazurka :
czekolada miętowa 150 gram ( starta na wiórka na tarce )
cukier puder 200 gram
białko 1/3
sok z cytryny 4 kropelkibarwnik
pomarańczowy 5 kropelekdekoracyjne kuleczki kolorowe 2 garście wystarczą
konfitura żurawinowa 200 gramNa stół wsypałam
mąkę zrobiłam w niej zagłębienie dodałam
cukier łyżkę
proszku do pieczenia żółtka i
margarynę pokrojona w wiórka . Zagniotłam ciasto zawinęłam je w folie spożywczą i włożyłam do lodówki na 20 minut. Starcza na dwa średnie mazurki . Uformowałam prostokąt przygotowałam blaszkę do pieczenia wyłożyłam papierem do pieczenia i położyłam ciasto piekłam 25 minut w 170 stopniach. Brzegi mazurka udekorowałam lukrem
pomarańczowym, środek wysmarowałam
konfiturą różaną. Starłam
czekoladę miętową i posypałam brzegi a w środek posypałam kuleczkami ozdobnymi :)
piątek, 29 marca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter