Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Paszteciki z barszczykiem ...
Wyniki kulinarnego konkursu »
Kokosowe ciacho dzisiaj- 250 g miękkiego
masła- 1 szklanka drobnego
cukru- 4
jajka- 2 szklanki
mąki- 2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej- 1 szklanka
wiórków kokosowych- 1 szklanka
mlekaFormę smarujemy
margaryną i posypujemy
mąką Piekarnik nagrzać do 160 st.C.
cukier i
jajka ubić dodać miękkie
masło .Dodać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia i
sodą oczyszczoną,
wiórki kokosowe oraz
mleko . Składniki wymieszać.Masę wlać do przygotowanej formy tortowej około 26 cm i piec przez 1 godzinę.
Czasem chce się czegos słodkiego i nowego :)czwartek, 21 lipca 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter