ßßß Cookit - przepis na Delikatna waniliowa babka z nutą kardamonu

Delikatna waniliowa babka z nutą kardamonu

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Makaron po seczuańsku
Surówka z jabłka i marchewki »
Babka z dodatkiem kardamonu
Świat się z mienia i smaki też trzeba próbować nowości i nowe smaki kosztować.
Prosta babeczka upieczona w godzinę.
* 3 szklanki mąki
* 1 łyżeczka zmielonego kardamonu
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 20 dag miękkiego masła
* cukier 200 gram
*4 jaja
*sok z cytryny 1 łyżka
*1 szklanka mleka
1. Formę do babki prostokątną smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
2. masło ucieramy z jajami i cukrem.
3. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kardamonem .
4. Ucierając dodajemy mleko .
5. Kiedy mamy już utarte ciasto dodajemy sok z cytryny na samym końcu.
6. Przekładamy ciasto do formy prostokątnej i pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy się nie klei i wyciągamy
7. Posypujemy cukrem pudrem.
piątek, 11 października 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/10/Babka-z-dodatkiem-kardamonu.html