Wykonanie
Sałatkami! O tak! Nie wiem, która to już z
rzędu w przeciągu ostatnich dwóch tygodni...10,15 czy 20? Nie liczę. Pogoda nie zachęca do stania nad garnkami i gotowania obfitych, ciężkich posiłków, ale za to stwarza idealne warunki do korzystania z kolorowych, aromatycznych i pysznych warzyw. Wychodzę do ogródka, zrywam to, na co mam ochotę i w 15 minut przygotowuję kolejną miskę witaminowych smakowitości. A
potem dzielę się z
Wami przepisem, ale powoli zaczynam myśleć, że może za dużo tych sałatek...Może macie jednak ochotę na kawałek ciasta lub soczysty stek? Hmm....
Składniki:garść
rukoli10
pomidorów koktajlowych1
jajko na twardo3 plasterki
szynki szwarcwaldzkiej1/2 wężowego
ogórka1/2 łyżki
cebulek perłowych1/2 łyżki
oliwy z oliweksól morskaświeżo zmielony
ziołowy pieprzRukolę ułożyć w misce, dodać pokrojone
jajko, porwaną na kawałki
szynkę,
ogórka pokrojonego na plasterki oraz
cebulki i
pomidory. Wszystko polać
oliwą, doprawić
solą i
pieprzem, wymieszać. Podawać od razu. Smacznego!