ßßß
Składniki (na 4 kokilki):2 średnie jabłka1 duża gruszka2 łyżki mrożonych jagód (opcjonalnie)Kruszonka:200 g mąki100 g zimnego masła100 gram cukru pudru1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki cukru z waniliąDodatkowo:1 łyżeczka masła (do wysmarowania foremek)4 łyżki płatków migdałowych

Jabłka i gruszki obrać i pokroić w grube plastry. Foremki do zapiekania wysmarować masłem i ułożyć w nich pokrojone owoce do 2/3 wysokości. Można dosypać po 1/2 łyżki jagód. Z mąki, zimnego masła, cukru oraz cynamonu i cukru z wanilią zagnieść kruszonkę. Owoce obsypać kruszonką i posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać na gorąco z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu. Smacznego!