Ten pomysł na sałatkę chodził za mną od jakiegoś miesiąca. Uwielbiam grillowane warzywa w wersji szaszłykowej, a dziś postanowiłam przyrządzić z nich sałatkę. Wyszedł bardzo smaczny dodatek do grillowanych jazzy chips . Jeśli dorzucicie do tego jakieś mięsiwo, będziecie mieć ucztę na całego!Składniki:1 mała młodacukinia1 czerwona papryka1 mała cebula1/2 kostki sera feta (ja użyłam półtłustego)szczypiorekkilka listków bazyliioliwa z oliweksól (do smaku)świeżo zmielony ziołowypieprz (do smaku)Cukinię kroimy według uznania na plasterki lub paski. Paprykę i cebulę kroimy w plasterki. Warzywa grillujemy na ruszcie do miękkości. Do grillowanych warzyw dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, szczypior i bazylię. Sałatkę skrapiamy oliwą i doprawiamy do smaku. Smacznego!