ßßß
Składniki:Ryba:300 g fileta z pstrąga tęczowego, łososiowego ze skórą1/2 łyżki sosu sojowego1 łyżka soku z cytrynysól (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)1 łyżka oleju rzepakowegoSałatka:100 g kuskus1/2 średniej czerwonej papryki1 mała cebula150 g żółtej fasoli szparagowej1 łyżka oleju rzepakowego1 łyżka soku z cytryny1/2 pęczka posiekanej natki pietruszkisól (do smaku)pieprz (do smaku)
Sałatka: Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować na półtwardo na parze. Wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki. Do kuskusu dodać fasolkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, paprykę i natkę pietruszki. Dodać olej, sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem.Ryba: Pstrąga podzielić na porcje. Natrzeć olejem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować na mocno rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej) z obu stron na złoty kolor po około 2 minuty, z każdej strony, zaczynając od strony skóry. Podawać od razu po przygotowaniu z sałatką z kuskus. Smacznego!Rada: Pstrąga będzie najsmaczniejszy jeśli będziemy grillować go krótko na dobrze rozgrzanej patelni lub grillu. Zbyt długo trzymany na ogniu będzie suchy i niesmaczny.