Wykonanie
To były kolejne muffinki na grilla =) Jestem z nich o tyle dumna, że są naprawdę eksperymentalne, gdyż dodałam do nich 30%
śmietankę. Efekt? Zaskakujący! Muffinki są naprawdę pyszne, ale tak kruche i leciutkie, że trzeba je studzić w foremkach inaczej pod wpływem własnego ciężaru stają się totalnie nieforemne ;) ale pyszne mimo tego !Składniki:półtorej szklanki
mąki tortowej przesianejszklanka (3/4 - zależy od słodkości
malin)
cukru1 i ciut
proszku do pieczenia1 kopiata łyżeczka
sody oczyszczonej8g
cukru waniliowego1 szklanka
śmietanki 30%2
jajaok. 250 g
malin120 g
margaryny Kasia roztopionej i letniejSuche składniki :
cukier,
mąkę, proszek,
sodę,
cukier waniliowy połączyć w jednej misce. Do roztopionej
margaryny dodać
śmietankę i
jaja - dobrze rozbełtać. Połączyć suche z mokrymi tylko kilka
razy mieszając - byle znikła
mąka. Dodać
maliny ( moje puściły trochu soku wlałam z nimi) i delikatnie zamieszać. Nakładać do foremek lub papilotek, piec w 190'c przez około 20 min ( test patyczkowy zrobić po 15) . UWAGA!!! Studzić w foremkach !!