Wykonanie
Szybkie i smaczne. Idealne na śniadanie lub jako przekąska na imprezach. Prawie zawsze się sprawdzają. Zaskakują gości smakiem, a zajadają się nim i dorośli i dzieciaki i kobiety w ciąży ;) Ostatnio zaserwowane Mojemu Kochanemu Mężowi w środku tygodnia na śniadanie prawie prosto do łóżka... Nawet mój Smyk chciał do łapek tak ładnie wyglądały:)Składniki :opakowanie gotowego
ciasta francuskiegojajko3-4
parówki obrane ze skórki6 lub 12 plasterków
sera żółtegoketchupCiasto dzielimy na 6 lub 12 (jeśli mają być to mini przekąski ) części. Każdą nakłuwamy widelcem kilka
razy. Na każdej kładziemy plasterek
sera żółtego i krople
ketchupu. Dzielimy
parówki na pół lub na 3 części ( jeśli wersja przekąskowa). Układamy na każdym kawałeczku jedną. Zawijamy do siebie przeciwległe rogi kwadracików na zakładkę. Układamy na blasze na papierze do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym
jajkiem. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 210' c ( chyba , że na opakowaniu
ciasta francuskiego jest inaczej to kierujemy się tym co napisali) i pieczemy około10-15 minut do zrumienienia. Pycha :)