Wykonanie
Czasami zamiast "zwykłej" sałatki chcesz podać coś ekstra, żeby uczynić akurat tę kolację bardziej uroczystą albo poprostu roznosi się kulinarna energia i szukasz czegoś więcej... i wtedy wychodzi Ci np. coś takiego jak saszetki z orientalną
sałatką i
wędzonym łososiem...Składniki na 6 saszetek:6
arkuszy papieru ryżowegopół opakowania
sałaty Fit&Easy Active20 dag
wędzonego łososia1 małe
chili6 gałązek
szczypiorku1 łyżka pokrojonego
szczypiorku1
ogórek małosolny3 łyżki
sezamusos: 3 łyżki
oliwy z oliwek, łyżka
sosu sojowego, łyżka
soku z limonki, łyżka
octu ryżowego i łyżka
miodu płynnegołyżka
oleju sezamowegoPrzygotowujemy sos z podanych składników i łączymy go z
sałatą.
Papier ryżowy moczymy i układamy na desce. Na elastycznym papierze układamy (dzieląc wcześniej nasze składniki na 6 porcji)
sałatę,
łososia, pokrojonego
ogórka, posypujemy
chili,
szczypiorkiem i
sezamem, jak na zdjęciu poniżej:
Z papieru tworzymy saszetki i zawiązujemy je gałązkami
szczypiorku jak poniżej:
Saszetki układamy na talerzu, skrapiamy
olejem sezamowym i podajemy.Smacznego :)
Do mojego dania użyłam tej mieszanki
sałat:
Powyższy przepis bierze udział w Zabawie kulinarnej dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy".