Wykonanie
Zapraszam na kolejny przepis na
makaron na szybko, tym razem z
krewetkami i paluszkami krabowymi, z duuuuużą ilością
pietruszki...Składniki dla 2 osób:1/3 opakowania spaghetti16 mrożonych
krewetek tygrysich3/4 paczki paluszków
krabowychcebula4 ząbki
czosnku6 łyżek
oliwy6 łyżek drobno posiekanej
natkisól,
pieprz do smaku
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a w tym czasie przygotowujemy "sos" - na patelni rozgrzewamy 2 łyżki
oliwy, wrzucamy drobno posiekaną
cebulkę i
czosnek, po chwili dodajemy odmrożone i osuszone
krewetki, po 3 minutach pokrojone paluszki.Odcedzony
makaron polewamy resztką
oliwy, wsypujemy
natkę, dodajemy usmażone
krewetki, całość mieszamy i nakładamy na talerze.Ależ jestem szybka, co?Smacznego!!!