Wykonanie
Cóż, nasz jadłospis głównie
makaronem stoi... ;)Składniki dla 4 osób:opakowanie świderek, albo innego krótkiego
makaronu jak nie macie akurat świderek2
kiełbaski, moje nazywały się grillowe :)
cebula2 ząbki
czosnkumały
bakłażan albo 1/2 dużego2 - 3
pomidory1/2 - 1 szklanka
przecieru pomidorowegosól,
pieprz do smaku2 łyżki
oliwy z oliwek4 łyżki tartego
parmezanubazylia do dekoracjiNa
oliwie podsmażyć drobno posiekane
cebulę i
czosnek, dodać pokrojoną w kostkę 1 cm
kiełbaskę i tak samo pokrojonego
bakłażana, podsmażyć.
Pomidorki sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać przecierem i poddusić jakieś 15 minut.W tym czasie ugotować
makaron, odcedzić, wrzucić do
makaronu, posolić i popieprzyć do smaku.Podawać posypane
parmezanem i udekorowane
bazylią.Smacznego!