ßßß Cookit - przepis na Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Nie masz pomysłu czym ugościć teściową i sprawić, żeby jej szczęka opadła z wrażenia? Zrób polędwiczkę wieprzową w cieście francuskim! ;)
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
5 pomidorów suszonych w oliwie
ząbek czosnku
5 - 6 plasterków suszonej szynki
1/2 cukinii
sól, pieprz do smaku
masło klarowane
Polędwiczkę umyć, wyciąć błonki, osuszyć i obsmażyć na maśle klarowanym. Pomidory zmiksować z czosnkiem, oliwą z zalewy, posolić, popieprzyć do smaku. Mięso ostudzić i posmarować pomidorowym pesto. Rozłożyć blat ciasta francuskiego, a na nim plasterki cukinii, na nich szynkę i polędwiczkę, zawinąć, boki zabezpieczyć, żeby paczuszka się nie otworzyła podczas pieczenia :)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika trzeba dać polędwiczce odetchnąć przez 10 minut zanim ją pokroimy.
Podawać na miksie sałat.
Smacznego!
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2015/08/poledwiczka-wieprzowa-w-ciescie.html