Wykonanie
Jakiś czas temu
pisałam, że najlepsze na świecie placki ziemniaczane robi mój Mężczyzna, ale nie pochwaliłam się równie smacznym sosem, też oczywiście jego autorstwa.
Pora naprawić to niedopatrzenie :)potrzebne składniki:750 g
łopatki wieprzowej,łyżka
smalcu,6 sporych
cebul,3 ząbki
czosnku,
bulion do podlewania1 łyżeczka
czerwonej papryki,szczypta
pieprzu,
vegeta do smaku.
Mięso kroimy w niewielka kostkę i smażymy na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu.Następnie dodajemy pokrojoną (najlepiej na szatkownicy)
cebulę, drobno posiekany
czosnek i
przyprawy i podlewamy
bulionem. wszystko dusimy do momentu aż
cebula się całkowicie rozpadnie.podajemy z plackami ziemniaczanymi. przepis na placki znajdziecie TUTAJ