Wykonanie
Wkładając to ciasto do piekarnika byłam przekonana, że to będzie totalny niewypał. Masa wyszła mi gęsta jak klej do tapet i z trudem przełożyłam ją na blachę. O dziwo Wyrosło i jest pyszne. Jak widać kobieca intuicja czasami zawodzi... i całe szczęście :ppotrzebne składniki:350 g
jogurtu bananowego,300 ml
oleju,5
jajek,500 g
mąki,400 g
cukru,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,6
brzoskwińkilka kropel
olejku migdałowego.Osobno mieszamy suche i mokre składniki, następnie łączymy zawartość obu misek i szybko miksujemy (zupełnie jak na muffinki).Na wierzch skórką do dołu układamy pokrojone
brzoskwinie.Wylewamy na wytłuszczoną i wyłożoną pergaminem dużą blachę (wymiary dna blachy 22X33 cm) i pieczemy około 45minut, do suchego patyczka.