Wykonanie
Przed chwilą podmieniłam zdjęcie na pierogi z
mięsem i
kapustą. Przeglądając folder ze zdjęciami uświadomiłam sobie, że nie dodałam przepisu na pierogi z
ziemniakami,
kiełbasą,
boczkiem i
cebulką. Macie ochotę na takiego pierożka? Samo połączenie składników może wydawać się mało zachęcające, ale
powiem Wam, że bardzo nam smakowały. Zresztą ja kocham pierogi praktycznie pod każdą postacią i praktycznie z każdym farszem :)potrzebne składniki:1 kg ugotowanych
ziemniaków,300g
kiełbasy śląskiej,300g
wędzonego boczku,3
cebule,
sól,
pieprz,ewentualnie łyżka
smalcu.Składniki i przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ
Kiełbasę,
boczek i
cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, jeśli
boczek jest mało tłusty można dodać łyżkę
smalcu.Następnie wszystkie składniki (
ziemniaki,
kiełbasę,
boczek i
cebulę) przekręcamy przez maszynkę do
mielenia mięsa, doprawiamy i dokładnie mieszamy, następnie nadziewamy perrogi i gotujemy w osolonym wrzątku.