ßßß Cookit - przepis na Tęczowe Rafaello

Tęczowe Rafaello

nazwa

Wykonanie

Gdzieś, ktoś, kiedyś poczęstował mnie domowym Rafaello, było inne, ale bardzo smakowite. Zachciało mi się wyczarować takie cudo w domu, ale postanowiłam dorzucić swoje trzy grosze tzn. chciałam, żeby kuleczki były bardziej kolorowe z niespodzianką. Obmyśliłam cukrową posypkę i orzechowe m&ms'y w środeczku. Wyszło fajnie, chociaż jak dla mnie nazbyt chrupiącą ;)
S k ł a d n i k i :
100 g miękkiego masła
1 jajko
1/2 szklanki cukru pudru
80 g wiórków kokosowych
opakowanie kolorowej posypki cukrowej
opakowanie żółtych orzechowych m&ms'ów
Masło ucieramy na najwyższych obrotach, dodajemy cukier puder, następnie zmniejszamy obroty i dodajemy jajko ( nie przejmujemy się widokiem podobnym do zważonych produktów, po dłuższym czasie ucierania wszystko pięknie się wymiesza ). Na koniec dodajemy wiórki kokosowe. Masę przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki na minimum godzinę ( obniżyłam temperaturę lodówki do 3 st. C ). Wyjmujemy z lodówki, w dłoniach formujemy kuleczki wielkości tych oryginalnych przysmaków. Do środka każdej wkładamy po m&ms'ie i na koniec obtaczamy w kolorowej posypce. Po obtoczeniu włożyłam kuleczki jeszcze na kilka chwil do lodówki, aby bardziej stężały. Smacznego!!!
Źródło:http://ciasteczkowapotworzyca.blox.pl/2013/10/Teczowe-Rafaello.html