ßßß
Składniki (1 porcja):1 tortilla3 łyżki obranego trewala (lub innej wędzonej ryby)2 łyżki sera zółtego, grubo startego2 listki sałaty lodowej1 pomidor suszony w oliwie, pokrojony drobno3 plasterki pomidora4 plasterki ogórka1 łyżka szczypiorku, posiekanego1 łyżka oliwy - do smażeniadodatki opcjonalne: jogurt naturalny, papryczka Jalapeño, papryka wędzonaRozgrzać patelnię wysmarowaną oliwą. Na połowę "naleśnika" nałożyć wszystkie składniki i przykryć drugą połową. Smażyć chwilkę z obu stron na patelni, aż placek podeschnie i się zrumieni. Po usmażeniu pokroić na ćwiartki. Zjadać na ciepło lub zimno, samiuteńkie lub z dodatkiem kleksa jogurtu, papryczki lub wędzonej papryki.Smacznego :-)