Wykonanie
Zapraszam na
sałatkę, doskonałą na śniadanie i na sycący obiad.
Kasza jęczmienna pęczak, wędzona
pierś kurczaka i grillowane warzywa. Odrobina pracy i cała masa przyjemności ze smakowania słodkich, skarmelizowanych warzyw, zdrowej
kaszy i świeżej
sałaty. Całości dopełnia mój hit wiosny -
olej konopny :-)
Składniki (2 porcje):100 g
kaszy pęczak1 mała
cukinia1
czerwona papryka1 wędzona
pierś z kurczaka1 średni
pomidor2 garści
rukolisól,
pieprz - do smaku1 łyżka
oleju konopnegoPo ugotowaniu
kaszy, wg przepisu na opakowaniu, przepłukać ją zimną
wodą.
Kurczaka i
pomidora pokroić w kostkę,
rukolę posiekać - wszystko wymieszać z
kaszą. Na patelni grillowej rozgrzać odrobinę tłuszczu i smażyć pokrojoną w półplasterki
cukinię oraz pokrojoną w paski
paprykę, doprawić
solą i
pieprzem. Gdy warzywa się zrumienią, ściągnąć z ognia, a za pomocą ręcznika papierowego pozbyć się nadmiaru tłuszczu i wymieszać z resztą składników. Całość doprawić
olejem konopnym,
pieprzem i
solą.Smacznego :-)