Wykonanie
Kanapki wcale nie muszą być nudne, a te zrobione z własnoręcznie wykonanego
pieczywa wręcz nie powinny takie być. Dziś na bazie ciabatty, którą możecie znaleźć na moim blogu proponuję kanapkę z grillowanego
pieczywa, równie grillowanego
oscypka,
szynki dojrzewającej i
żurawiny. Całości dopełni chrupiąca
sałata :-)Jeśli lubicie niepospolite kanapki to zerknijcie również na inne kanapkowe propozycje, które dla Was przygotowałem: kanapkę z
krewetkami,czy też grillowaną ciabattę z
łososiem.
Składniki:1 ciabatta4 plastry
oscypka2 plastry
szynki dojrzewającej (u mnie hiszpańska Serrano)kilka liści ulubionej
sałaty (u mnie rzymska)2 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
konfitury z
żurawinyCiabattę przekroić na 2 kromki i podsmażyć na patelni grillowej albo zapiec w piekarniku. Następnie każdą posmarować łyżką
oliwy, ułożyć na niej
sałatę i plaster
szynki. Na suchej patelni podsmażyć z obu stron plastry
oscypka i ułożyć je na wierzchu kanapek. Na
ser powędruje
konfitura z
żurawiny.Smacznego :-)