Wykonanie
Kiedy pomyślałam sobie o wstawieniu tego przepisu, od razu przyszło mi do głowy, że pomyślicie sobie o mnie, że jestem kłamczuchą.. Dopiero co napisałam Wam, jak to bardzo nie lubię ryb a tu kolejny przepis właśnie taki :D Ale już się usprawiedliwiam..
Rybka po japońsku to jedna z nielicznych, którą polubiłam od razu, od pierwszego kęsa : ) Być może jest to spowodowane tym, że uwielbiam wszelkie dania w postaci słodko-kwaśnej : ) No ale już nie filozofuję.. Czas na przepis : )Składniki:1kg
ryby1 mały słoik
korniszonów1 słoik
papryki konserwowej3
cebuleZalewa:słoik koncentratu1 szklanka
wody1 łyżka
oleju4 łyżki
ketchupu1-2 łyżki
octu3 łyżki
cukrusól,
pieprz (do smaku)Kawałki
ryby upiec.
Ogórki i
paprykę pokroić w kostkę.
Cebule zeszklić. Zalewę wymieszać i zalać
rybę razem z
cebulą,
ogórkami i
papryką.