Wykonanie
Crostini jak się nie trudno domyśleć mają swoje korzenie we Włoszech. Crostini stanowi przystawkę i ma tysiące różnych odmian, które łączy jedno - tostowana/pieczona
bagietka jako baza ;-) Jako ciekawostkę można powiedzieć, że crostini to, przy m.in. sushi, danie, które początkowo jedli jedynie biedni chłopi dopiero relatywnie niedawno, choć to też za dużo powiedziane, 'weszło na salony' ;-) Przepis oczywiście banalny!Składniki:pół
francuskiej bagietki (jak macie więcej czasu to polecam upiec własną przepis jest tu )
camembertparę
winogron białych i ciemnychparę plastrów
szynki parmeńskiejBagietkę kroimy na kromki,
camembert w plastry, następnie układamy
ser na wierzchu kromeczek i zapiekamy w piekarniku, aż będzie
ser się rozpuści. Po upieczeniu układamy na grzaneczkach ruloniki
szynki parmeńskiej i ćwiartki
winogron.Smacznego!O.