Jedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu.'camembert z szynką parmeńską'Składniki:- 1 krążek sera camembert- 2 plastry szynki parmeńskiej- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)- świeży rozmarynSer camembert naciąć i w nacięcia powciskać obrany i pokrojony w kawałki czosnek. Ser owinąć szynką parmeńską (w razie konieczności skorzystać z wykałaczki, aby spiąć szynkę).Tak przygotowany ser umieścić na blaszce, na której umieścić gałązkę świeżego rozmarynu.Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec ok. 20 minut (uważać, aby czosnek się nie spalił). Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.Smacznego!