ßßß Cookit - przepis na Camembert z szynką parmeńską

Camembert z szynką parmeńską

nazwa

Wykonanie

Jedna z moich ulubionych propozycji podania sera camemberta na ciepło. Szybka i smaczna przekąska dla wielbicieli serów pleśniowych. Idealnie komponuje się z żurawiną lub tak jak ja z czosnkiem i rozmarynem. Polecam. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu.
'camembert z szynką parmeńską'
Składniki:
- 1 krążek sera camembert
- 2 plastry szynki parmeńskiej
- 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
- świeży rozmaryn
Ser camembert naciąć i w nacięcia powciskać obrany i pokrojony w kawałki czosnek. Ser owinąć szynką parmeńską (w razie konieczności skorzystać z wykałaczki, aby spiąć szynkę).
Tak przygotowany ser umieścić na blaszce, na której umieścić gałązkę świeżego rozmarynu.
Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec ok. 20 minut (uważać, aby czosnek się nie spalił). Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.
Smacznego!
Źródło:http://cook-yourself.blogspot.com/2012/10/ser-camembert-z-szynka-parmenska.html