Wykonanie
Ciasto:pół szklanki
mleka1/4 szklanki
cukru20g świeżych
drożdży1
jajko2 szklanki
mąkiszczypta
soli3 łyżki
masłaNadzienie:3 łyżki
masła1/4 szklanki
cukru2 tabliczki
czekolady (gorzka i
mleczna)szczypta
soli1 łyżka
masła do wysmarowania formy na muffiny1
jajko i pół opakowania
śmietanki 30% do posmarowania ciasta przed pieczeniemPrzygotuj rozczyn i odstaw na ok 15 minut. Wymieszaj wszystkie składniki na ciasto, możesz użyć miksera :) Odstaw do wyrośnięcia na ok 30 minut. Następnie rozwałkuj ciasto na placek max 1 cm. Przygotuj nadzienie: wymieszaj wszystki składniki mikserem. Placek posmaruj
czekoladą, a następnie
zwiń w rulon i pokrój na kawałki ok 3cm. Foremkę na muffiny wysmaruj
masłem i ułóż odwrócone ruloniki. Posmaruj
jajkiem ze
śmietaną. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopi i piecz ok 30 minut. Odstaw do ostygnięcia i smacznego!