Wykonanie
Składniki:100g
cukru200g miękkiego
masła1
jajko50ml
mioduopakowanie
przyprawy do piernikałyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
imbiruPrzygotowanie:Mikser od tego momentu jest włączony cały czas :) Ubijamy
jajko z
cukrem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Gdy uznamy, ze wszystko połączyło się już ze sobą, zagniatamy ciasto w kulkę i odkładamy do lodówki na min. godzinę. Schłodzone ciasto kroimy na mniejsze części i każdą po kolei rozwałkowujemy, im cieńsze tym lepsze, ale ciasto jest dość luźne, więc jest to dość trudna sztuka :) Wycinamy kształty i odkładamy na uprzednio blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, ok 10-20 min, aż zaczną lekko po bokach rumienić się. Smacznego Halloween!