Zdrowych, Wesołych Świąt Wielkanocnych oraz smacznego jajka i mokrego Śmigusa Dyngusażyczy agattek :-)a na deser baba... :-) taka najprostsza marmurkowa...Składniki:1 1/2 szkl. maki pszennej4 duże jajka3/4 szkl. cukru1 op. cukru waniliowego20 dag margaryny2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Jajka ubić mikserem razem z cukrem i cukrem waniliowym, na puszystą masę. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Dodać jajek razem z mąką i proszkiem do pieczenia, ciągle ubijając mikserem.Następnie przełożyć ok. 2/3 ciasta do formy na babkę, wysmarowanej wcześniej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Do pozostałej 1/3 dodać kakao i dobrze wymieszać. Wylać na jasną część ciasta, robiąc esy floresy.Wstawić do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 160 st. C. Piec do tzw. suchego patyczka.Smacznego :-)