Wykonanie


Tym razem proponuję coś na deser z
dynią :-) Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne, pięknie pachnie. Dodatkową zaletą jest to, że zrobicie je w mig :-) i w mig zniknie z talerza. Jeśli chcecie nim poczęstować również gości, to proponuje podwoić porcję :-)Składniki:ok. 30 dag miąższu z dyni2 szkl.
mąki1 szkl.
cukru4
jaja1/2 szkl.
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżeczka
sody oczyszczonej2 łyżeczki
przyprawy do piernika
cukier puder do posypaniaWykonanie:
Jajka i
cukier ubić mikserem. Następnie dodać
mąkę,
olej,
proszek do pieczenia,
sodę i
przyprawę do piernika. Wszystko razem zmiksować, po czym dodać
dynię startą na tarce o grubych oczkach i za pomocą łyżki wymieszać. Przełożyć do brytfanki wysmarowanej tłuszczem i posypanej
tartą bułką, wstawić do piekarnika w temp. 180 st.C na 50 minut.Po wyjęciu i ostudzeniu ciasto posypać
cukrem pudrem.Smacznego :-)