Wykonanie
Przepis znalazłam na opakowaniu
margaryny "
KASIA". Myślę, że takie pierniczki będą doskonałą ozdobą na "żywej" choince :-)Trzeba tylko, zaraz po upieczeniu zrobić w pierniczkach dziurkę na wstążeczkę (np. za pomocą wykałaczki) oraz udekorować je lukrem. Ja poszłam na łatwiznę i użyłam gotowych pisaków lukrowych :-)Składniki:1/2 kostki
margaryny "
Kasia"1 1/2 szkl.
cukru pudru3 szkl.
mąki3/4 szkl.
miodu1
jajko1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 op.
przyprawy do pierników (20g)2 łyżeczki
kakaoWykonanie:Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na jednolite i gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wycinać pierniczki. Piec ok. 10 minut w temp. 180 st. C.Smacznego :-)