ßßß
Czyli czas na sezonowe, wakacyjne owoce :)Składniki (na ok. 12 sztuk):125 g miękkiego masła,3/4 szklanki cukru,cukier wanilinowy,1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 jajka,1 i 1/4 szklanki mąki,1/2 szklanki mleka bez laktozy,250 g borówek amerykańskich.Wykonanie:Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160 stopni. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku, jednocześnie dobrze je miksując. Mieszamy na jednolitą masę z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy ją łyżkami na przemian z wlewanym mlekiem. Ciasto nakładamy silikonowych foremek, tak aby zajmowało połowę objętości foremki.Do każdej babeczki wkładamy po 5 borówek. Pieczemy przez około 30 minut, aż wierzch się zrumieni.Po wyjęciu studzimy.
Smacznego!Z wakacyjnym pozdrowieniem :)
Źródło inspiracji:http://www.kwestiasmaku.comPrzepis dodaję do akcji: