ßßß
Składniki (dla 4 osób):500 g wątróbek kurczaka,4 garście rukoli,100 g pestek słonecznika,2 łyżki ciemnego octu balsamicznego,2 łyżki płynnego miodu,olej z pestek winogron,sól,świeżo mielony pieprz.JAK TO ROBIMY?Na patelni rozgrzewamy olej, następnie wrzucamy wątróbki i pestki. Podsmażamy na średnim ogniu przez 6 minut. Doprawiamy solą i pieprzem, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie na talerzach układamy rukolę. Gdy wątróbki się usmażą zdejmujemy patelnię i wlewamy na nią ocet i miód. Całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.Wątróbki wraz z słonecznikiem układamy na sałacie i polewamy sosem.Danie najlepiej smakuje z dużym kieliszkiem wina.Smacznego!
Przepis: Gino D'acampo