ßßß
Składniki:ciasto:250 g mąki,140 g masła,70 g cukru pudru,szczypta solikrem:250 g serka mascarpone,250 ml zagęszczonego mleka słodzonego,2 jajka.wierzch:2 kartonowe pudełka malin.Wykonanie:Robimy ciasto: siekamy szerokim nożem mąkę z masłem. Dodajemy sól i cukier, szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na około godzinę. Potem rozwałkowujemy, przekładamy do formy na tartę i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 150 stopni.Przygotowujemy krem: jajka ucieramy z 1/2 mleka skondensowanego. Następnie ucieramy mascarpone dodając powoli naprzemiennie masę jajeczną i pozostałą część mleka. Tak przygotowaną masę wylewamy na upieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut, aż masa się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika od razu gęsto układamy maliny.Smacznego!
Inspirowane: http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_z_malinami/przepis.html