Wykonanie
Nie znam nikogo kto nie lubi świeżego
chleba z
masłem. Dla mnie to po prostu „niebo” na podniebieniu. Czasami jak wracamy z mężem nocą do domu podjeżdżamy do piekarni i kupujemy świeży
chleb aby było coś na śniadanie. Zazwyczaj kończy się to tak, że kto pierwszy wstaje ten idzie po
bułkiHola, hola! W tym roku obiecałam sobie jednak opanowanie i musiałam wymyślić alternatywę dla tej pyszności. Przyznam Wam się że od Nowego Roku łącząc aktywność fizyczną z moją smaczną dietą zrzuciłam świąteczny nadbagażW mojej kuchni nie mogło zabraknąć
awokado – dla mnie to SUPERowoc. Cała bomba witamin i mikroelementów, przeciwutleniaczy, kwasów omega-3. Najlepiej spożywać je na surowo. Nie bez powodu zyskało miano „masło Boga”, działa na nasz organizm od środka. Nawilża naszą skórę (składniki
owocu pobudzają produkcję kolagenu, który pomaga w wygładzaniu zmarszczek oraz nadaje skórze świeży i
młody wygląd), wspomaga nasz układ odpornościowy jest antydepresantem, zmniejsza stany zapalne stawów, poprawia koncentrację oraz procesy myślowe, usprawnia funkcjonowanie układu pokarmowego, zapewnia zdrowy sen.
Awokado jest bardzo kaloryczne jednak składa się z tych „zdrowych tłuszczów”, szybko powoduje uczucie sytości przez co zwiększa metabolizm i pomaga w odchudzaniu.Dzisiaj zapraszam Was na ekspresowe
masło z
avocado – idealne do kanapek. Ja uwielbiam je w towarzystwie
pomidorów z
parmezanem.Po przepis zapraszam TUTAJ lub kliknij na zdjęcie.
Smacznego :)