ßßß Cookit - przepis na Na Schodkach

Na Schodkach

nazwa

Wykonanie

200 g śmietanki
60 g cukru waniliowego (około 2 torebek)
100 g cukru
250 g twarogu
250 g sera mascarpone
200 g biszkoptów ( około 35 sztuk)
250 ml zimnej kawy espresso
125 ml likier kawowego
kakao do posypania
Mascarpone mieszamy z twarogiem i cukrem.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym, porcjami dodajemy do masy twarogowej, ostrożnie mieszamy.
Spód płaskiego, szklanego naczynia wykładamy połową biszkoptów. Kawę mieszamy z likierem, połową mieszanki polewamy biszkopty (odczekaj chwilkę by mieszanka wsiąkła w biszkopty) Rozsmarowujemy na nich połowę masy mascarpone. Przykrywamy pozotałymi biszkoptami, lekko przyciskamy, polewamy pozostałą kawą z likierem. Smarujemy pozostałą masą mascarpone.
wstawiamy na noc do lodówki ( co najmniej na 3 godz.).
Przed podaniem tiramisu oprószyć kakao.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2011/11/na-schodkach.html